Les Issambres

Les Issambres

Het pittoreske plaatsje Les Issambres ligt op ongeveer 15 minuten van St. Raphaël en ongeveer 20 minuten van St. Tropez. Deze chique villa wijk valt onder de gemeente Roquebrune sur Argens, de buurtgemeente van St. Maxime. Het dorp beslaat een gigantisch natuurgebied en loopt op tegen het achterliggend massief. Vlak boven Les Issambres liggen Grimaud en Roquebrune, beide pittoreske dorpen met stadspoorten en gezellige nauwe straatjes tussen oude huizen en galerijen. In de omgeving kunt u prachtige wandelingen maken in het Massif des Maures een prachtig en groot natuurgebied.

Centrum

Les Issambres heeft een klein en gezellig centrum met alle voorzieningen zoals een bakker, slager, supermarkt, pompstation, pizza- koerier, arts en verschillende restaurants. Het is een echte familiebadplaats aan de Middellandse Zee. Ook culinair gezien is het goed toeven in deze omgeving want er zijn een aantal door de Michelin gids benoemde restaurants.

Haven

Tevens beschikt Les Issambres over een haven, genaamd San Peire. Vanuit hier kunt u bijna elk uur de boot (navette genaamd) nemen naar onder andere St. Tropez, Cannes, Nice of Monaco, wat zeker plezierig is wanneer de wegen druk zijn. Vooral in het hoogseizoen scheelt dit reistijd en is een leuke ervaring. 

Excursies met Navette

Nieuw dit jaar is dat de Navette (veerboot) verschillende excursies aanbiedt vanaf Les Issambres, St. Aygulf en St. Maxime. Deze Navette brengt u naast deze excursies ook naar de volgende plaatsen; Cannes, Nice, St. Tropez en Port-Grimaud. Tickets voor deze tochten kunt u aan boord verkrijgen. Mocht u een excursie willen doen vanuit Les Issambres kunt u de tickets halen bij het VVV kantoor in Les Issambres. Het Office du Tourisme is gelegen in het centrum van Les Issambres.

Deze excursies worden aangeboden door de Navette;

 • The Bay of Canoubiers and its celebrities houses; Met deze excursie zal u de gehele kust van St. Tropez ontdekken zoals u nog nooit heeft gezien! Daarbij stopt u ook in St. Tropez om de stad te bezichtigen. 
 • The Gulf Tour; Na het bezichtigen van de baai van Canoubiers gaat deze boot verder naar de havens van Marines de Cogolin, Port-Grimaud en Beauvallon. U kunt deze excursie ook zonder stops nemen. 
 • Port-Grimaud “Frans Venetië”; Ontdek het prachtige, idillische plaatsje Port-Grimaud gebouwd op het water. Port-Grimaud heeft een zeer pittoreske haven en veel Provencaalse architectuur in verschillende kleuren. Een must om te zien!
 • The Wild Capes; Ontdek nationaal beschermd gebied! U komt langs de baai van Pampelonne, Cape Camarat en Cape Taillat. Daarna kunt u de Baai van Briande bezoeken, een waar paradijs onder de wijngaarden.
 • The Creeks of Esterel; Kom en bekijk de geweldige rode kliffen van het Esterel gebergte. Ontdek de Cape Dramont met zijn fantastische rode gebergte. Een zeer bijzondere plek aan de Côte d’Azur.
 • Port-Cros Eiland; Hier staat het Nationaal Onderwater Park, een waar paradijs voor duikers en wandelaars. Geniet van de prachtige flora & fauna en het geweldige langschap dat dit eiland te bieden heeft. Kijk hier voor meer informatie: http://www.provenceweb.fr/e/var/portcros/portcros.htm
 • Porquerolles Eiland; Ontdek dit prachtige eiland, met zijn verschillende kreken en lange zandstranden. Ook zeer aan te raden bij fiets liefhebbers en wandelaars. Kijk hier voor meer informatie: http://www.provenceweb.fr/e/var/porquerolles/porquerolles.htm
 • Cannes; Loop langs de Croisette in Cannes en loop de trappen van het Film Festival Palais. Wat natuurlijk niet mag ontbreken is het shoppen in Cannes, een must voor liefhebbers. 
 • Ste-Marguerite Eiland; Bezoek Fort Vauban, de gevangenis van de legendarische Iron Mask. Kijk hier voor meer informatie: http://www.cannes-groups.com/spip.php?article31 
 • Vissen op zee; Bent u gek op vissen en nog nooit gevist op de Middellandse Zee? De Navette neemt u graag mee de zee op om te vissen. Materiaal, aas, eten en wijn wordt voor u meegenomen. 
 • Markt in St. Tropez; Elke zaterdag en dinsdag in het hart van St. Tropez is er markt. St. Tropez staat bekend om zijn markten. U vindt hier verschillende gekleurde stands met al zijn Provencaalse luchtjes. 

Heeft u graag meer informatie over de Navette, kijkt u dan op http://www.bateauxverts.com/ voor verdere informatie. Op deze manier ontdekt u de Côte d’Azur met al zijn bijzonderheden! Bekijk ook andere boottrips

Strand

Les Issambres heeft een lange kustlijn met vele prachtige stranden van groot tot klein. Ook vindt u rondom Les Issambres vele diverse stranden waar u zowel gratis kunt vertoeven als tegen betaling kunt genieten van een bedje met parasol. Les Issambres beschikt over een aantal zandstranden en langs de kust tot St. Tropez zijn ook vele mogelijkheden om goedkoop en heel duur te vertoeven in strandpaviljoens. Tevens is het strand is op loopafstand van het appartement. U doet er ongeveer 10 minuten over, maar als u na het strand weer omhoog loopt richting appartement is het een hele klim.

Wandelen

Aan de Côte d’Azur kunt u volop genieten van de mooie natuur. Het Office de Tourisme van Les Issambres verstrekt gratis wandelkaarten voor verschillende afstanden. Hier verstrekken ze u prachtige en diverse routes in de nabije omgeving van uw appartement. Mocht u meer informatie willen krijgen, neemt u dan contact op met het Office de Tourisme van Les Issambres:

Office de Tourisme (Les Issambres)
Place San Peire – N98
83380 Les Issambres
Tel. +33 (0)4 98 11 37 25

Local Office de Tourisme
15, Rue Grande – André Cabasse
83520 Roquebrune-Sur-Argens
Tel. +33 (0)4 94 19 89 89


Restaurants Les Issambres

In de buurt van het appartement kunt u verschillende heerlijke restaurants bezoeken in verschillende prijsklassen. Wilt u gastronomisch worden verwend dan kan dat op 2 minuten rijden van het appartement, bij “Chante La Mer” aan de Place Ottavani. In het centrum van Les Issambres, met uitzicht over zee, bevindt zich het restaurant “Le Provençal”, waar u onder andere kunt genieten van steak au poivre en kreeft. 

Restaurants St. Maxime

Ook in St. Maxime (1 minuten rijden vanaf appartement) zijn ook nog vele leuke restaurants, vooral aan de boulevard. “La Reserve” is een gezellig en lekker restaurant, waar het altijd erg druk is. Het restaurant wordt gerund door een zussen en is een echt familiebedrijf. Let echter wel op, La Reserve is gesloten van eind november tot eind februari. Naast La Reserve zit “Cafe Maxime”. Een zeer druk restaurant vooral met de lunch, maar zeker ook lekker om te dineren. Dan de laatste die er zit is “Le Wafou”, een gemoedelijk restaurant met prima eten. Het kan wel zo zijn dat er een band speelt in de avond en dan kan je elkaar slechter verstaan, maar het is wel erg gezellig. 

Markten

Aan de Côte d’Azur bevindt zich elke dag wel een gezellige markt.  
Hieronder vindt u een opsomming van de marktdagen in de omgeving.
Let wel op, deze markten kunnen per seizoen beperkt zijn. 

Cavalaire : woensdag van 08.00 tot 14.00 uur
Cogolin : woensdag en zaterdag van 07.00 tot 13.00 uur
Collobrières : zondag- en donderdagochtend (alleen ’s zomers)
Frejus : dinsdag-, woensdag-, vrijdag (en saison) en zaterdagochtend
Frejus-plage : zondag
La Croix Valmer : zondagochtend
Gassin : woensdag, donderdag en zondag van 08.00 tot 12.00 uur
Grimaud : donderdagochtend
La Garde Freinet : zondag en woensdag van 08.00 tot 12.00 uur
Les Issambres : maandagochtend
Plan de la Tour : donderdagochtend
Port Grimaud : zondagochtend
Ramatuelle : donderdag- en zondagochtend
Roquebrune : vrijdagochtend
Sainte Maxime : vrijdagochtend
St. Augulf : dinsdag- en vrijdagochtend
Saint Tropez : zaterdagochtend en dinsdagochtend

Openbaar vervoer naar Les Issambres

De luchthavens van de Côte d’Azur zijn op de volgende 3 plaatsen te vinden:

Nice – Gelegen op ongeveer 45 minuten van het appartement. Op de luchthaven van Nice vertrekken elke 10 minuten gratis shuttlebussen, welke u kunnen vervoeren naar de huurauto’s of naar het treinstation van Nice. Tevens gaan er directe bussen naar St. Raphaël en Fréjus. 
Toulon – Gelegen op ongeveer 60 minuten rijden van het appartement.
Marseille  – Gelegen op ongeveer 70 minuten rijden van het appartement. 

Hieronder vindt u de vliegtuigmaatschappijen die naar de Côte d’Azur vliegen:

Vanuit Nederland:

Ryanair
Vanaf Eindhoven vindt u hier tickets rechtstreek naar Marseille.

Transavia
Vanaf Amsterdam vindt u hier tickets rechtstreeks naar Nice en Toulon.
Vanaf Rotterdam vindt u hier tickets rechtstreeks naar Toulon.

KLM
Vanaf Amsterdam vindt u hier tickets rechtstreeks naar Nice, Toulon en Marseille. 

Vanuit België:

Ryanair
Vanaf Bruxelles – Charleroi vindt u hier tickets rechtstreeks naar Marseille.

Jetairfly
Vanaf Bruxelle vindt u hier tickets rechtstreeks naar Toulon. 

Trein

Het dichtstbijzijnde treinstation ligt in St. Raphaël, waar u gemakkelijk onder andere de trein kunt pakken richting, Cannes of Nice. Er vertrekken per uur regelmatig intercity’s naar de kustplaatsen.

Huurauto

Bent u op zoek naar een huurauto op Nice, Toulon of Marseille Airport, kijkt u dan op de volgende sites:  

Hertz – www.hertz.nl
E-autohuur – www.eautohuur.nl
Alamo – www.alamo.nl
Avis – www.avis.nl
Europcar – www.europcar.com 

Klimaat Les Issambres

In Les Issambres schijnt de zon bijna het gehele jaar door. Ook schijnt In Les Issambres de zon meer dan 300 dagen per jaar en regent het relatief weinig. Heel af en toe waait de Mistral: dit is een krachtige noorder wind.