De leukste dagtrips in Zuid Frankrijk

In deze blog laten wij je de leukste dagtrips zien in Zuid Frankrijk. Er valt zoveel te beleven!

Claire en ik komen gemiddeld zo’n 3 keer in het jaar in Zuid Frankrijk en elke keer weer ontdekken wij prachtige plekken in deze omgeving. In welke tijd van het jaar je ook hier bent en er altijd wel een lekkere dag om erop uit te gaan door het milde klimaat. April tot en met oktober is een heerlijke periode om Zuid Frankrijk te gaan ontdekken. Veel mensen denken alleen maar aan strand en de grote steden zoals Cannes en Nice als ze aan Zuid Frankrijk denken, maar er is nog zoveel meer te ontdekken. Ik zal een gevarieerde top 5 samenstellen, dus voor ieder van wils

Markt in Sainte Tropez

Je kijkt je ogen uit in Sainte Tropez en zeer geschikt voor een mooie dagtrip in Zuid Frankrijk. Dinsdag en zaterdag vind je hier Le marché, de markt in Sainte Tropez. Wanneer je aankomt in het dorp, loop je gezellig door de knusse straatjes binnen 5 minuten naar Place de Lices waar ze vele producten verkopen zoals kleding, sieraden, maar ook vele lokale producten zoals lavendel en lekkernijen. Wilt u het bezoek nog specialer maken, neem dan de Navette boot vanuit Les Issambres of Sainte Maxime naar Sainte Tropez.

Kinderpret – Marineland Antibes

In het Marineland leven orka’s, dolfijnen, zeeleeuwen, haaien, en nog veel meer andere diersoorten. Het Orka-bassin is het grootste zeedieren-bassin van de wereld. Als je alle dieren hebt gezien en op zoekt bent naar afkoeling, kan je dit vinden in het grote zwembad. Naast een groot zwembad, hebben ze ook een wild-west park!

Excursies met de Navette boot

We schrijven al meer dan 10 jaar over deze mooie excursies met de Navette boot in Zuid Frankrijk. Zelf hebben wij het ook veel gedaan en is echt de moeite waard. Bezoek bijvoorbeeld eens het prachtige eiland Sainte Marguerite. Vanuit verschillende havens kan je de boot hiernaartoe nemen. Bezoek de haven en vraag naar de tijdsschema!

Villa Jardins & Ephrussi de Rothschild

Villa Ephrussi de Rothschild, ook wel villa Île-de-France genoemd, is een Franse villa aan zee gelegen in Saint-Jean-Cap-Ferrat aan de Franse Rivièra. De villa is ontworpen door de Franse architect Aaron Messiah en is gebouwd tussen 1905 en 1912 door barones Béatrice de Rothschild. De villa heeft 9 prachtige tuinen versierd met patio’s, vijvers, fonteinen en bloemperken. Het uitzicht op de baai van Villefranche en Beaulieu-sur-Mer is echt adembenemend en een absolute aanrader om deze plek te bezichtigen.

Grasse, parfumhoofdstad

Claire en ik zijn hier al een paar keer geweest en vorig jaar met de kinderen. Vooral mijn meiden vonden dit fantastisch. Al die geuren! Grasse is vooral bekend vanwege de parfumindustrie die bestaat uit de drie grote parfumhuizen van Galimard, Moulinard en Fragonard. Wij zijn bij Fragonard geweest toen. Erg leuk en je kan hier ook leuke cadeaus meenemen, origineel!

Tagged: Tags