Stedentrip Nice Frankrijk

Wie aan de Côte d’Azur denkt, zal vrijwel meteen de stad Nice roepen. Helemaal terecht vind ik, want Nice is een mooie veelzijdige stad in Frankrijk. Je hebt veel winkels in het nieuwe gedeelte en als je naar de oude stad loopt komt je de mooie authentieke winkels tegen, de mooie gebouwen en heerlijke markten om over te struinen. Nice heeft voor ieder wat wils.

Het oude centrum van Nice, Vieux Nice

Het oude centrum van Nice is één van de populairste bezienswaardigheden en in ieder geval mijn lievelingsgedeelte van Nice. Je vindt hier smalle straatjes met kleurrijke markten, lekkere authentieke restaurantjes en gezellige winkels. Je kan hier heerlijk een paar uur struinen. Er is bijna geen auto te bekennen hier, dus je kan heerlijk wandelen.

Plein Cours Saleya in Nice

Het plein Cours Saleya in Nice is een van de meest populaire bezienswaardigheden van Nice. Zes dagen in de week is er hier een bloemenmarkt tot 13.00 uur. Ik ben hier vaak genoeg geweest en is echt een aanrader! Op maandagochtend wordt hier de vlooienmarkt gehouden met veel leuke snuisterijen. Rond het plein zijn veel restaurants waar je lekker kan lunchen met bijvoorbeeld een Salade Nicoise. Maar let wel op, het is hier altijd heel erg druk. Geen nood, duik gewoon meteen de kleine straatjes van Vieux Nice in en je vind hier heel veel authentieke restaurantjes.

Winkelen in Nice

Zoals ik in het begin al vertelde, vind ik dat je het beste kan winkelen in het “nieuwe” gedeelte van Nice. Je vind hier wel vooral de ketens, maar als je echt wilt shoppen is dat misschien toch wel wat je wilt. Hieronder vertel ik je graag in welke zones je goed kan winkelen:

  • De voetgangerszone Rue de France en Rue du Massena. Deze voetgangerszone loopt parallel aan de Promenade des Anglais
  • De grote warenhuizen in Nice staan aan de Avenue Jean Medecin
  • En voor het luxe winkelen ga je naar de Avenue de Verdun

Plein Place Massena

Place Massena is een schitterend plein in het centrum van Nice waar alle evenementen worden gehouden. Bijvoorbeeld de kerstmarkt wordt hier gehouden, waar ik in december over schreef. En straks in februari barst hier weer de Carnaval los. Ik zal hier volgende week meer over vertellen in een nieuw blog. En nog een tip: Ga naar het restaurant van warenhuis Galeries Lafayette aan de Avenue Jean Medecin en vanuit hier heb je een prachtig uitzicht over Place Massena.

Heeft u nog andere must-see’s in Nice Frankrijk, laat het ons weten!

Tagged: Tags

2 Thoughts on “Stedentrip Nice Frankrijk

Comments are closed.