Vakantiehuis Frankrijk

Een vakantiehuis huren of boeken in Frankrijk is een heerlijk vooruitzicht, alleen zijn er zoveel huizen en aanbieders dat je vaak niet meer weet waar je op moet letten. Wat is nu een mooi vakantiehuis? En klopt het straks zoals je het vakantiehuis in gedachte had en gezien hebt op de website ook met de werkelijkheid als je op vakantie gaat en daar aankomt? Ik heb een aantal tips voor je op een rij gezet waar je op moet letten bij het vinden van een geschikt vakantiehuis in Frankrijk.

Waar moet je op letten bij het huren van een vakantiehuis in Frankrijk?

  1. Maak voordat je gaat zoeken een lijst met al je wensen voor een vakantiehuis in Frankrijk. Er is gewoon heel veel keus in Frankrijk en op deze manier kan je bij de filters op websites vaak al wat vakantiehuizen wegstrepen. Is een vakantiehuis in Frankrijk voor jou/jullie belangrijk met zwembad? Of hebben jullie graag airconditioning in de woning of wil je dat het vakantiehuis dichtbij de zee ligt? Allemaal belangrijke punten en iedereen heeft een andere lijst.
  2. Na het vinden van een, op het eerste oog geschikt vakantiehuis, kan je nu naar de foto’s kijken. Want deze zijn namelijk na je filter-actie het meest belangrijk, waar jij je keuze op baseert voor een groot gedeelte. Lang niet alle foto’s zijn vaak nog up-to-date, dus houd daar rekening mee en ga verder kijken hoe de beschrijving is van het vakantiehuis. Het kan namelijk zijn dat de beschrijving niet overeenkomt met de foto’s, dan zegt het dus al wat. Kijk ook eens of er video’s zijn van het vakantiehuisje. Video’s geven vaak een heel realistisch beeld! En heb je twijfel, bel de verhuurder gewoon op!
  3. Heb je nu een vakantiehuis gevonden in Frankrijk die bij jou/jullie past? Doe dan nog even een goede check: Heb je op google maps gekeken? Liggen er “gekke” dingen in de omgeving. Bijvoorbeeld een heel druk pretpark of aan een drukke hoofdweg. Deze dingen worden vaak niet vermeld in de advertentietekst, maar kunnen er wel zijn. En kijk vooral ook of alle prijzen goed vermeld staan. Vaak moet je een borg betalen voor een vakantiehuis, niks geks, maar check even of het vermeld staat voordat je gaat (die je wel weer terug krijgt) anders schrik je bij de factuur. En zijn er reserveringskosten, schoonmaakkosten, linnenpakketkosten en moet je toeristenbelasting betalen?
  4. Als al deze bovengenoemde punten kloppen bij jouw ideale vakantie, dan heb je waarschijnlijk geboekt of ga je boeken. Dat is fantastisch, laat de zon of de sneeuw maar komen, maar let op, doe nog even een laatste check! Kijk als je het vakantiehuis in Frankrijk hebt geboekt of alle gegevens kloppen die je hebt ingevuld, kloppen de prijzen? Zo ja, dan kan de voorpret beginnen!

En mocht je nog aanvullende tips hebben, laat het weten. En dan kan ik alleen nog maar zeggen: Bon voyage!

A bientôt,
Juliette

Tagged: Tags