Fantastisch uitje naar eiland Sainte Marguerite, wat een rust!

Het eiland Sainte Marguerite hoort bij de Lérins-eilanden en is van deze groep het grootste eiland. Sainte Marguerite is gelegen op ongeveer anderhalve kilometer van de kust bij de stad Cannes en op 800 meter van het eiland Saint-Honorat. Het eiland is ongeveer 3 kilometer lang en 90 meter breed en bestaat grotendeels uit mooie natuur. Er wonen hier slechts 20 mensen om en nabij. Als we even terug in de tijd gaan zien we dat in de middeleeuwen het eiland een domein was van de abdij van Saint-Honorat en in de 17e eeuw werd in opdracht van Richelieu het Fort Royal gebouwd op het eiland. Dit eiland heeft een rijke geschiedenis en dat is ook terug te zien op dit eiland.

Zo dit zijn de feiten over het eiland, maar hoe heb ik het eiland ervaren afgelopen zomer?

Wat een oase van rust, zalig. Ik hou van mensen om mij heen en gezelligheid, maar om even uit de drukte te zijn en hier een dag te vertoeven was heerlijk. Vanuit Les Issambres zijn we met de Navette, de boot vertrokken naar Sainte Marguerite, een mooie boottocht, die ik sowieso aanraad als je in Zuid Frankrijk bent. Je hoeft niet perse naar Sainte Marguerite. Als je niet zo lang wilt varen kan je ook naar Sainte Tropez, het is echt een mooie tocht!

Eiland Sainte Marguerite

Eenmaal aangekomen op Île Sainte Marguerite komt de geur van eucalyptusbomen je tegemoet, heerlijk. De wandelpaden zijn hier goed onderhouden en wat nog zo fijn is, fietsen / brommers en auto’s zijn hier niet toegestaan. Je kan dit eiland in ongeveer 2 uur bekijken. Let wel goed op, er zijn niet veel restaurants of plekken waar je versnaperingen kunt kopen, dus het is verstandig om zelf wel het een en ander mee te nemen.

Restaurants op Sainte Marguerite

Je doet er dus verstandig aan zelf wel wat eten en drinken mee te nemen. Op het eiland zijn wel heel veel picknick gelegenheden, waar je rustig kan zitten. Waar de Navette aanmeert, heb je de beste kans om wat eten en drinken te kopen. Verder op het eiland wordt dat wat moeilijker. Wel zijn er een paar restaurantjes waar je zeker wat kunt eten.

Bezoek Fort Royal

Zoals ik aan het begin vertelde werd in de 17de eeuw Fort Royal gebouwd en als je hier op Sainte Marguerite bent is het echt aan te raden om hier naartoe te gaan. Zeker ook met kleine kinderen (onze meiden waren mee), want ook voor hun is het aan te bevelen. Ooit is het Fort gebouwd als staatsgevangenis waar ‘de man met het ijzeren masker’ gevangen zou hebben gezeten. Zijn cel kan je in het fort te bezoeken.

Bedenk wel dat er op dit eiland geen mogelijkheid is om te overnachten, dus je moet op tijd weer de Navette terug nemen! Dit eiland is echt een must see als je hier bent. De tocht met de boot is al een avontuur, maar wandelen hier is ook een genot. Sla dit prachtige eiland dus niet over, deze staat in mijn top 5!

A bientôt, Juliette

2 Thoughts on “Fantastisch uitje naar eiland Sainte Marguerite, wat een rust!

Comments are closed.