Overwinteren in Frankrijk

Heb je er eens over nagedacht om heerlijk te overwinteren in Frankrijk? In Nederland zijn de temperaturen al aan het dalen bij ons en er komt meer regen. Ik verlang dan altijd wel weer naar de zon, de geurende bloemen, lekker flaneren aan de boulevard zonder dat je wegwaait. Je zal denken, dan moet ik naar Zuid Spanje of één van de Canarische Eilanden, maar niks is minder waar! Frankrijk, en met name Zuid Frankrijk, is een heerlijke vakantie bestemming met milde temperaturen en nog heerlijk geurende bloemen. Want vandaag in Les Issambres is het maar liefst 16 graden met volop zon. In deze blog wil ik graag tips geven met leuke uitjes die je kunt doen als je aan het overwinteren bent in Frankrijk.

Nice

Ik ben een groot fan van mooie steden, maar ook van kleine pittoreske plaatsjes. Maar eerst wil ik deze mooie stad met jullie delen: Nice. Je hebt hier voor ieder wat wils: leuk winkel gedeelte, maar ook weer het pittoreske, welke je vind in de oude stad. In de oude stad van Nice kan je namelijk heerlijk lunchen, bijvoorbeeld bij De Cours Saleya. De Cours Saleya is een voetgangersgebied, half straat-half plein in het hart van Vieux-Nice (het oude Nice). Dit  is de bloemenmarkt waar volop bloemen te koop zijn, maar waar je ook heerlijk verse specerijen, kruiden, vis/vlees kan halen én tevens is dit een hele leuke lunch tip. De markt is namelijk omgeven met leuke restaurantjes waar je een heerlijke salade kan eten of een croque monsieur kan bestellen.

Lunchen in het oude gedeelte van Nice

Van dinsdag t/m zaterdag is er markt van 6.00-17.30, zondag van 6.30-13.30 en maandag is die gesloten. Als je tijdens het overwinteren in Zuid Frankrijk bent, kan je hier heerlijk een dag vertoeven.

Fréjus en St. Raphaël

De kustplaatsen Fréjus en St. Rapaël in Zuid Frankrijk zijn populair vanwege de mooie boulevard, gezellige winkelstraten en restaurants. Ideaal om tijdens het overwinteren in Frankrijk deze plaatsen eens te bezichtigen.

Kerk in St. Raphaël

Maar wist je dat deze twee plaatsen in een prachtig natuurgebied liggen? Als je aan het overwinteren bent in Frankrijk met lekker mild en zonnig weer, is het natuurlijk heerlijk om het indrukwekkende Massif de l’Esterel te gaan ontdekken! Het bergmassief is ongeveer  320 km² lang waarvan 130 km² beschermd natuurgebied is, namelijk het natuurpark Forêt domaniale de l’Estérel. Als je wandelliefhebber bent, ben je hier aan het goede adres.

Overwinteren in Frankrijk heel divers

Je hoeft dus niet altijd alleen maar steden of plaatsjes te bezoeken als je aan het overwinteren bent in Frankrijk. Je kan dit natuurlijk ook heerlijk afwisselen met een wandeltocht of ga een museum bezichtigen. Zuid Frankrijk heeft zoveel diversiteit met een mild winter klimaat, wat het zo aantrekkelijk maakt voor overwinteraars.

Wij hebben nu een mooie aanbieding voor overwinteraars, namelijk een appartement voor €495,- per week. Geniet nog heerlijk van de wintermaanden aan de Côte d’Azur. En geniet van een ontbijtje op je eigen privé terras met zeezicht.  Wilt u graag meer hierover weten kunt u mij of Claire altijd bereiken op 030-2250136 of info@huurvillaappartement.nl

A bientôt,

Juliette

Tagged: Tags