Kerstmarkt Frankrijk

Het kerstseizoen is begonnen in Frankrijk en de kerstmarkten worden as we speak opgezet. Gedurende twee maanden, nu tot begin januari, worden de Franse steden omgetoverd tot ware kerst paradijzen. De straten worden versierd, de kerstchalets worden opgebouwd en alles wordt zo mooi mogelijk verlicht. Monumenten, parken, pleinen en façades worden helemaal in kerststemming gebracht zodat bezoekers heerlijk kunnen struinen in sfeervolle straten. In deze blog laat ik zien welke kerstmarkten leuk zijn om te bezichtigen in Frankrijk, maar ook specifiek van Zuid Frankrijk.

Kerstmarkt Straatsburg

De kerstmarkt in Straatsburg is dé kerstmarkt van heel Frankrijk. Elk jaar staan hier in het historisch centrum meer dan 300 stalletjes. De enorme kerstboom is ook een must see als je in deze mooie stad rondloopt, op Place Kléber. De pleinen waar je ook echt naar toe moet zijn Place de Cathédrale en Place Broglie.

Je kunt hier veel ambachtelijke producten vinden en bijzondere kerstversieringen. Een origineel kerstcadeau vind je hier vast en zeker!

Kerstmarkt Metz

De tweede grootste kerstmarkt in Frankrijk wordt georganiseerd in Metz. Op Place Saint Louis vind je alles wat met kerst te maken heeft: streekproducten, ambachtslieden, kerstversiering en nog veel meer. Ook Place de la Gare is een bezoek zeker waard, want hier staat een enorme kerstboom met daaromheen leuke lokale stalletjes met ook streekproducten en kerstitems.

Kerstmarkt Reims

In Reims (UNESCO) vinden we de kerstmarkt die op nummer drie staat in Frankrijk. Hier zijn meer dan 125 stalletjes waar tevens traditionele producten worden verkocht en waar je heerlijk culinair kunt genieten. Wat deze kerstmarkt in Reims zo bijzonder maakt, zijn de stalletjes waar grote en kleine champagnehuizen en boeren hun champagne aanbieden voor een leukere prijs dan in de winkel. Op het Place de la Republique staat een heus reuzenrad en op Place d’Erlon, rues Condorcet, de l’Etape en Buirette moet je zijn voor nog meer kerststalletjes.

Kerstmarkten in Frankrijk

Kerstmarkt Nice

Van 1 t/m 31 december gaat Nice weer helemaal in ultieme kerstsfeer! Dagelijks vanaf 11.00 kan je hier heerlijk struinen in kerstsfeer tot 20.00. Op vrijdag en zaterdag is alles open tot 21.00. Er zijn ongeveer 60 kerststallen waar ze streekproducten verkopen en mooie kerstversiering. Ook zijn er veel culinaire stalletjes, waar je heerlijk kan komen proeven. Tevens is er een schaatsbaan en vele shows voor kinderen. De plek waar je moet zijn voor dit alles is Place Masséna – Jardin Albert Ier.

Kerstmarkt Cannes

Van 1 tot 6 januari kan je in Cannes genieten van de kerstmarkt. Er is een prachtige kerstmarkt op Rue Félix Faure waar je culinair kan genieten en heerlijk in kerstsfeer komt door de verschillende kerstproducten. De grootste kerstboom vind je op Esplanade Georges Pompidou en de ijsbaan met ijsshows worden gegeven op Allées de la liberté. 

Al met al wordt er in Frankrijk heel erg veel ondernomen voor en tijdens kerst met alle kerstmarkten. Zuid Frankrijk doet zeker niet onder aan de rest van Frankrijk met haar kerstmarkten. Zelf ben ik vorig jaar in Nice geweest rond 15 december en heb daar heerlijk met mijn gezin het ultieme kerstgevoel gekregen toen we daar liepen. Een echte aanrader! En PS: heb toen nog heerlijk buiten op een terras geluncht, want laten we wel wezen, de Zuid Fransen leven heerlijk buiten.

Wilt u heerlijk genieten van de kerstsfeer in Zuid Frankrijk en nog op zoek naar een heerlijk appartement met zeezicht? Wij hebben nog enkele appartementen vrij voor maar €495,- per week. Bij onze winteraanbieding in Frankrijk kunt u meer informatie vinden.

A bientôt,

Juliette

Tagged: Tags

2 Thoughts on “Kerstmarkt Frankrijk

Comments are closed.