St. Tropez


St. Tropez

St. Tropez is een kleine havenplaats aan de Côte d’Azur in het departement Var. Het is sinds de jaren 50 een trefpunt van kunstenaars en de ‘high society’. Er wonen ongeveer 6000 mensen en wordt jaarlijks bezocht door 5 miljoen mensen.

Anders dan met de auto naar St. Tropez? U kunt een mooie boottocht met de Navette vanuit Les Issambres nemen. De Navette is een grote boot waar iedereen mee vervoerd kan worden. In de zomermaanden zijn de wegen vrij druk en is de boot eigenlijk de perfecte optie. U kunt ook de boot nemen vanaf St. Maxime. Buiten het hoogseizoen om gaat deze boot vaker naar St. Tropez.

Musée de L’Annonciade

Vlakbij de haven van St. Tropez bevind zich het museum de l’Annonciade. Dit museum beschikt over de Riviera’s beste moderne kunst collectie van post-impressionisten. Onder andere vindt u hier het werk van Paul Signac, Bonnard, Matisse, Braque, Derain en Maillol.

Musée d’Histoire Maritime

Het Musée d’Histoire Maritime bevindt zich in de Citadelle, ten oosten van de stad. Hier vindt u onder andere een replica van een Griekse galei, zeventiende eeuwse kaarten van de Middellandse Zee, gravures van oud St. Stropez, informatie over de bevrijding in 1944 en souvenirs van de plaatselijke grootheid, admiraal de Suffren. 

Marché de la Place des Lices

Deze markt kenmerkt zich door het hebben van streekproducten zoals: olijven, geitenkaas, crème van kastanjes, jam, knoflook, tijm, rozemarijn, groenten en fruit uit landen uitstoten een heerlijke geur van de Provence. Er zijn ook zakken van lavendel zeep met olijfolie of honing, aardewerk, Provençaalse stoffen en andere handwerk en antiek.

Stranden

De populairste stranden van St. Tropez zijn gesitueerd langs de kust in de Baie de Pampelonne. Deze baai ligt ten zuiden van de stad en ten oosten van Ramatuelle. Een van de populaire stranden in St. Tropez is Tahitistrand. 
De stranden van St. Tropez bieden een breed scala aan voorzieningen als restaurants en cafés aan het water; op sommige stranden worden ook modeshows georganiseerd. Daarnaast is er een brede variëteit aan watersporten beschikbaar: jetski’s en waterskiën.

Winkelen

In St. Tropez kunt u heerlijk genieten van alle vele winkels. Veelal zijn dit dure winkels, maar als u goed kijkt, zult u merken dat niet alle winkels even duur zijn. Aan de boulevard kunt u ook nog leuke, authentieke winkels vinden.