Nice

Nice is een prachtige stad met diverse trekpleisters op nog geen 50 minuten rijafstand van Les Issambres. Hier kunt u heerlijk genieten van de promenade d’Anglais en het mooie strand wat Nice te bieden heeft.

Museum voor moderne kunst & eigentijdse kunst

In dit museum vind u onder andere pop-art uit Amerika (Warhol, Rauschenberg, Lichtenstein) en het altijd vrolijke en schreeuwerige werk van Nikki de Saint Phalle. Zij schonk het museum zo’n veertig stukken. Het museum zit aan de Promenade des Arts, vlakbij de oude binnenstad. Vanaf het dak kunt u over de stad kijken. 

Museum Marc-Chagall

In dit museum ligt de nadruk op heb religieuze werk van Chagall. Hij kwam oorspronkelijk uit Wit-Rusland, maar trok als twintiger naar Parijs en woonde het grootste deel van zijn leven in Frankrijk. Hij stierf uiteindelijk in het kunstenaarsdorpje Saint Paul de Vence, vandaar dat ze hier aan de Côte d’Azur nog steeds zo dol op hem zijn. Het museum zit aan de Avenue Docteur Ménard, te bereiken met de bussen van Lignes d’Azur.

Russische kathedraal

Het is een vreemd gezicht: een Russische kerk met de karakteristieke uivormige koepels aan de Middellandse Zee. De kerk werd gebouwd in opdracht van de laatste Russische tsaar, Nicolaas II. Het interieur van de kerk is rijk versierd met muurschilderingen, fraaie houten lambriseringen en iconen. 

Promenade des Anglais

De boulevard langs het strand is een van de populairste attracties van de stad. De promenade werd aangelegd in opdracht van de Engelse elite die al in de 18e eeuw naar Nice kwam. U ziet er monumentale gebouwen in belle épogue stijl, waaronder het beroemde Hotel Négresco.

Maar er is nog veel meer te zien in Nice Frankrijk. In ons nieuwste blog kunt u nog veel meer lezen over Nice!