Grasse

Grasse is de geurenhoofdstad van de wereld en hier kom je alles te weten over parfums. Het is allemaal begonnen in 1926 toen Eugene Fuchs zijn parfumerie opende, een eerbetoon aan de beroemde schilder Jean-Honoré Fragonard. Vandaag de dag heeft Fragonard 3 verschillende bedrijven in Grasse en allen zijn open voor publiek. Hier kunt u niet alleen genieten van alle heerlijke geuren die er worden ontwikkeld, maar u kunt deze ook zelf maken. Tevens is er een museum waarin u alles over parfums te weten komt.

Je kunt bijna geen stap in Grasse zetten of je struikelt wel over een parfumwinkeltje. Alles draait hier om geuren en aroma’s. Gemaakt van kruiden, bloemen, mineralen en plantenextracten. Materiaal dat hier al eeuwenlang in overvloed aanwezig is. De parfumeurs van Grasse konden hun basismateriaal dus lekker goedkoop inslaan en dat is een van de redenen waarom de luchtjesindustrie hier zo groot is geworden!

De mimosa bloem is een hele belangrijke bloem aan de Côte d’Azur. Je ziet deze ook overal met zijn gele bloemen. Vele parfums zijn gebaseerd op deze bijzondere bloem. De mimosa, een prachtige gele bloem, is een zeer belangrijke bloem aan de Côte d’Azur. Eind 19de eeuw is de Mimosa meegenomen door Engelse vakantiegangers die overwinterde aan de Côte d’Azur.