Cannes

Cannes is een van de mondaine badplaatsen aan de Côte d’Azur. Beroemd zijn de hotels Carlton en Majestic, die de boulevard domineren en het zijn kenmerkende aanzicht geven. De boulevard is kilometers lang en een genot om die af te lopen en te flaneren. De meeste strandjes zijn betaalstrandjes en let op als u hier wat bestelt: 10 a 15 euro voor een biertje is normaal. Er zijn twee openbare stranden.

Notre Dame de l’Esperance

Het oude gedeelte van Cannes ligt op de hellingen van de Mont Chevalier. Op de Place de la Caste kunt u nog een deel van de oude stadsmuur zien. Op het plein staat de Notre Dame de l’Esperance, zij is gebouwd in de 16de en 17de eeuw in de gotische stijl van de Provence.

Musée de la Castre

Museum de la Castre is in het bezit van een collectie muziekinstrumenten en een verzameling afbeeldingen van het oude Cannes, deze vindt u in het archeologische deel van het museum.

Lérins-eilanden

Als je de drukte van de Côte d’Azur wilt ontvluchten, kunt u zo’n anderhalve kilometer uit de kust van Cannes terecht op de Lérins-eilanden. De twee grootste eilanden zijn Ile Saint-Honorat en Ile Sainte-Marguerite. Over dit laatste eiland hebben wij een blog geschreven met alle ins & outs: “Fantastisch uitje naar eiland Sainte-Marguerite, wat een rust!”