Antibes

Antibes is een stadje met een mooi oud centrum op ongeveer 15 kilometer ten westen van Nice. Al in de tijd van de oude Grieken lag hier de vestiging Antipolis. Het stadje heeft een aantal mooie bezienswaardigheden te bieden. Aan de Cap d’Antibes vindt u prachtige stranden die iets rustiger zijn dan die van Nice.

Musée Picasso

Museum Picasso is ondergebracht in het Château Grimaldi, waar Picasso ooit verbleef. Het heeft meer dan 50 tekeningen, prenten en keramiek die de veelzijdige kunstenaar maakte toen hij hier in 1946 zijn atelier had. Zijn werk was in deze periode vol licht en vrolijke beelden. Zo is La Joie de Vivre één van de belangrijkste werken uit deze periode. In het nabijgelegen Vallauris staat Picasso’s bronzen beeld ‘L’homme au mouton’ op het plein. Verder vind u hier een moderne kunstverzameling met werken van Ernst, Léger, Miro en Nicolas de Staël.