Juan-les-Pins

Juan-Les-Pins ligt in de baai van Antibes en wordt ook wel de internationale hoofdstad van de ‘levenspassie’ genoemd. Deze stad is beroemd door de vele luxe hotels en een zeer bruisende nachtleven. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Pinède Gould, dé Jazztempel voor jazzliefhebbers uit de hele wereld. Ray Charles en Miles Davis hebben hier hun Europese debuut gemaakt.

In Antibes Juan-les-Pins hebben ze het gehele jaar door verschillende evenementen. Denk hierbij aan het Jazz à Juan (internationaal jazzfestival), Festival d’Art Sacré (festival van heilige kunsten), de Mediterranea (het internationaal festival van onderwater- en avonturenfoto’s), de Salon des Anitquaires Art Fair (antiekbeurs), de Antibes Yacht Show, de Voiles d’Antibes (zeilfestival) en het Festival Pyromélodique (vuurwerkfestival).